«To παιχνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο: 31 Ιουλίου στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

«To παιχνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο: 31 Ιουλίου στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου
30 Ιουλίου 2024

ΘΈΑΤΡΟ

«To παιχνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο

Από τη Λαϊκή Σκηνή

 

Ανοικτό Θέατρο Χώρας

Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 21:00

 

Η Λαϊκή Σκηνή παρουσιάζει στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Το παιχνίδι της σφαγής», σε σκηνοθεσία Άνδρης Θεοδότου και Δημήτρη Δεγαΐτη, την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 21.00, στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας.

Μετά από 14 χρόνια παρουσίας στη θεατρική σκηνή της Άνδρου και 9 έργα που έχουν παρουσιάσει στο κοινό, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της ομάδας που ίδρυσε ο Κώστας Τσαπέκος, καταπιάνονται φέτος με τη μαύρη κωμωδία του Ιονέσκο, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του θεάτρου του παραλόγου.

Ο Ευγένιος Ιονέσκο, ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του θεάτρου του παραλόγου, διακωμωδεί στα έργα του τις πιο κοινότοπες καταστάσεις, ενώ απεικονίζει τη μοναξιά του ανθρώπου και την ασημαντότητα της ύπαρξής του.

Προκλητικό και επαναστατικό, το έργο ξεκινά σε μια πόλη, όπου μια ξαφνική επιδημία αρχίζει να την αφανίζει. Οι κάτοικοί της έρχονται αντιμέτωποι με κωμικοτραγικές, παράλογες καταστάσεις. Το παιχνίδι της σφαγής, μιλά για τον συμβολικό και τον πραγματικό θάνατο. Ο Ιονέσκο έλεγε: το κωμικό είναι τραγικό και η τραγωδία του ανθρώπου είναι μια κωμωδία.

 

 

 

 

 

 

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές.
Σκηνοθεσία: Άνδρη Θεοδότου-Δημήτρης Δεγαΐτης
Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Ψαριανός.
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Δεγαΐτης.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Γκούμας Μηνάς, Δανιόλου Βιβή, Δήμα Λεονάρδος, Κοκότη Όλγα, Κολυδά Κατερίνα, Κολυδάς Γιώργος, Μαγκανιώτης Γιώργος, Μαργέτη Σιμόνα, Πατέστα Βαρβάρα, Περτέση Έλλη, Σαρρής Γιάννης, Στρατή Αγγελική, Τριδήμα Ευφροσύνη.

 

Κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης: 10 €

Τα κουπόνια εισόδου διατίθενται στο ταμείο του θεάτρου από και στο κατάστημα "Παραπόρτι".

 

Andros Festival 2024