Groves & Glee Retreat | 8-13 Οκτωβρίου 2024

Groves & Glee Retreat | 8-13 Οκτωβρίου 2024
21 Αυγούστου 2024

Groves & Glee: Απολαύστε τον ρυθμό της νησιώτικης ζωής

 

Ημερομηνίες: 8 έως 13 Οκτωβρίου 2024

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με τους καταπράσινους ελαιώνες, τα μαγευτικά τοπία και τη βαθιά πολιτιστική κληρονομιά της, η Άνδρος προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για μια αναζωογονητική εμπειρία. Βυθιστείτε στις τοπικές παραδόσεις και το φυσικό μεγαλείο του νησιού, από τη συναρπαστική διαδικασία της συγκομιδής των ελιών μέχρι την περιπλάνηση στα γραφικά χωριά. Θα βρείτε αμέτρητες ευκαιρίες για πεζοπορία σε γραφικά μονοπάτια, γευσιγνωσία τοπικών κρασιών, χαλάρωση σε ήρεμες παραλίες και απόλαυση των αυθεντικών γεύσεων της ελληνικής κουζίνας.

 

 

SHAKE: Η ελιά είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κουλτούρας, της μυθολογίας και του συνολικού τοπίου της. Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τη σύνδεσή του με τη μακροζωία και την ευεξία. Θα συμμετάσχετε στο αιωνόβιο έθιμο της συγκομιδής της ελιάς, τινάζοντας τα δέντρα για να συλλέξετε τον πολύτιμο καρπό τους και θα απολαύσετε τη διαδικασία μετατροπής τους σε νόστιμο ελαιόλαδο στο τοπικό ελαιοτριβείο.

TASTE: Ανακαλύψτε τις ευεργετικές ιδιότητες αυτής της ταπεινής αλλά ένδοξης καλλιέργειας που καθορίζει την ελληνική ζωή και διατροφή. Θα σας μεταφέρουμε σε διάφορα μέρη του νησιού, σε μονοπάτια πεζοπορίας, παραλίες και χωριά, παραδοσιακά σπίτια και εστιατόρια, όπου θα δοκιμάσετε διάφορα κρασιά, χειροποίητα τυριά και τοπικά γλυκά.

CONNECT: Η επαφή με τους ντόπιους θα προσθέσει ένα σημαντικό στοιχείο στο ταξίδι σας, προσφέροντας προσωπικές ιστορίες και γνώσεις που ξεπερνούν τις τυπικές τουριστικές εμπειρίες. Θα φύγετε με μια βαθύτερη εκτίμηση για την Άνδρο και τους ανθρώπους της, μαζί με μερικές δικές σας υπέροχες ιστορίες!

Το Groves & Glee Retreat υπόσχεται να είναι ένα υπέροχο πάντρεμα δημιουργικότητας, μάθησης και εξερεύνησης. Έχουμε συγκεντρώσει εξαιρετικούς συνεργάτες για να μας συνοδεύσουν σε αυτό το ταξίδι. Με εκείνους και τις συναρπαστικές εμπειρίες που έχουμε σχεδιάσει προσεκτικά, σας περιμένει μια πραγματικά εμπλουτιστική και ψυχικά θρεπτική περιπέτεια.

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Τα σεμινάρια με επικεφαλής την Ελένη Φλώρου, τη Leni Vee και τη Μαρία Σίγμα θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες στα μυστικά του ελαιολάδου, στην τέχνη της δημιουργίας περιεχομένου και στην τέχνη της βιώσιμης υφαντουργίας, προωθώντας μια βαθιά σύνδεση με τη φύση και τη δημιουργικότητα μέσα στο εκπληκτικό σκηνικό της Άνδρου.

 

Ελένη Φλώρου

Groves & Glee x Ελένη Φλώρου | Τα μυστικά του ελαιολάδου

Η Ελένη Φλώρου φέρνει ένα μοναδικό μείγμα τεχνογνωσίας στο σεμινάριό της, αξιοποιώντας το υπόβαθρό της ως δικηγόρος, δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχομένου και πιστοποιημένος σομελιέ ελαιολάδου. Με τη μακρόχρονη παράδοση της οικογένειάς της στην παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου από τη Λακωνία της Πελοποννήσου, προσφέρει μια τεκμηριωμένη οπτική γωνία.  Στο σεμινάριό, οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν μια σε βάθος εξερεύνηση του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, όπως: γευσιγνωσία και αισθητηριακή αξιολόγηση, μαγειρικές χρήσεις, οφέλη για την υγεία και πολλά άλλα.

 

Leni Vee

Groves & Glee x That Med Woman | Δημιουργία Περιεχομένου

Μάθετε από την ξεκαρδιστική και ταλαντούχα Leni Vee του «That Med Woman», καθώς ανακαλύπτετε τα μυστικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μαθαίνοντας πώς να τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο με φόντο την Άνδρο που κόβει την ανάσα. Μάθετε πώς να χειρίζεστε τον φωτισμό, να εντοπίζετε τις κατάλληλες τοποθεσίες και να δημιουργείτε διασκεδαστικά σλόγκαν. Είτε είστε αρχάριος είτε επαγγελματίας, θα αναβαθμίσετε τη διαδικτυακή σας παρουσία και θα βελτιώσετε τις δεξιότητές σας.

 

Maria Sigma

Groves & Glee x Maria Sigma | Υφαίνοντας από τα απορρίμματα

Θα απολαύσετε αυτό το εργαστήριο με τη Maria Sigma, μαθαίνοντας τα βασικά της ύφανσης σε πλαίσιο και πώς να μετατρέψετε υφάσματα οικιακών απορριμμάτων σε αριστουργήματα. Δίνοντας έμφαση στην παράδοση και τη βιωσιμότητα, αυτό το εργαστήριο τιμά τους προγόνους και τις πολιτιστικές μας ρίζες, προσφέροντας την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε φυσικές ίνες και ανακυκλωμένα υφάσματα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν έναν μικρό ξύλινο αργαλειό πλαισίου, εργαλεία και υλικά για να πάρουν μαζί τους στο σπίτι.

 

 

Τι περιλαμβάνεται:

Έξι ημέρες και πέντε διανυκτερεύσεις στο Touchstone House & Villa Perivoli - τα δύο σπίτια που βρίσκονται στα Λιβάδια απέχουν 5 λεπτά με τα πόδια το ένα από το άλλο.

  • Συγκομιδή και πάτημα ελιάς
  • Εργαστήριο ύφανσης από απορρίμματα με τη Μαρία Σίγμα
  • Ονειρική εμπειρία δημιουργίας περιεχομένου με τη Leni Vee
  • Γευσιγνωσία ελαιολάδου με την Ελένη Φλώρου
  • Όλα τα γεύματα κατά τη διάρκεια του retreat: δείπνα, μεσημεριανά, πρωινά, ποτά, σνακ, αναψυκτικά
  • Κατά τη διάρκεια των δείπνων θα σερβίρονται δωρεάν αλκοολούχα ποτά ( διαθέσιμα για αγορά στο μεσημεριανό γεύμα)
  • Πεζοπορία
  • Καθημερινός διαλογισμός ή κίνηση
  • Επίσκεψη σε μοναστήρι
  • Γευσιγνωσία κρασιού
  • Εκδρομές στην παραλία
  • Γεύματα σε γοητευτικά εστιατόρια και χωριά
  • Μετακινήσεις από και προς το λιμάνι και σε όλους τους ομαδικούς προορισμούς μας

 

Τι δεν περιλαμβάνεται

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Έξοδα μετακίνησης από και προς το νησί της Άνδρου (με πλοίο)
  • Επιπλέον εκδρομές/θεραπείες σπα, μασάζ (όλα μπορούν να οργανωθούν)

 

Τιμές και καταλύματα

Αυτό το retreat θα έχει ανώτατο όριο τα δέκα άτομα. Οι κρατήσεις θα γίνουν με βάση τη σειρά προτεραιότητας. Με βάση τον αριθμό των ατόμων της κράτησής σας, θα σας καθοδηγήσουμε στην επιλογή των καλύτερων διαθέσιμων δωματίων σε ένα από τα δύο σπίτια. Εάν η συγκέντρωση είναι μικρότερη από την αναμενόμενη, επιφυλασσόμαστε να σας φιλοξενήσουμε μόνο σε ένα από τα δύο σπίτια για μια πιο ζεστή, φιλική και οικεία ατμόσφαιρα.

 

VILLA PERIVOLI

Villa Perivoli  — The Rosemary Guesthouse

  • € 3,500 μονόκλινο - queen bed και ιδιωτικό μπάνιο
  • € 2,500 PP για δίκλινο δωμάτιο (κοινό queen bed και κοινό μπάνιο)

Villa Perivoli  — The Bougainvillea Guesthouse

  • € 3,500 μονόκλινο - queen bed και ιδιωτικό μπάνιο
  • € 2,500 PP για δίκλινο δωμάτιο (κοινό queen bed και κοινό μπάνιο)

Villa Perivoli  — The Jasmine Guesthouse

  • € 3,500 μονόκλινο - queen bed και ιδιωτικό μπάνιο
  • € 2,500 PP για δίκλινο δωμάτιο (κοινό queen bed και κοινό μπάνιο)

Διαμονή με 2 υπνοδωμάτια (Κύρια κατοικία) 2 ξεχωριστά υπνοδωμάτια στον 2ο όροφο

Primary Bedroom – can fit up to 2 people

  • € 3,500 μονόκλινο πρωτεύον υπνοδωμάτιο - king-size κρεβάτι και ιδιωτικό μπάνιο
  • € 2,500 PP για δίκλινο δωμάτιο - king-size κρεβάτι και κοινόχρηστο μπάνιο

Second Bedroom  – Δεύτερη κρεβατοκάμαρα - μπορεί να χωρέσει μέχρι 3 άτομα - Υπάρχουν δύο μονά κρεβάτια (σπρωγμένα μαζί μετατρέπονται σε ένα king-size κρεβάτι) και μια σοφίτα με ένα queen-size κρεβάτι.  Οι επισκέπτες θα μοιραστούν ένα μπάνιο.

  • € 3,500 μονόκλινο - king size κρεβάτι και ιδιωτικό μπάνιο
  • € 2.500 PP για δίκλινο δωμάτιο με κοινό κρεβάτι king size ή 2 μονά κρεβάτια ή κρεβάτι σοφίτας

Μάθετε περισσότερα για τη Villa Perivoli

 

TOUCHSTONE HOUSE

Touchstone Suite

€ 2,900 μονόκλινο - διπλό κρεβάτι πλήρους μεγέθους - ιδιωτικό μπάνιο

€ 2,300 PP - δίκλινο δωμάτιο - διπλό κρεβάτι πλήρους μεγέθους - κοινόχρηστο μπάνιο. Ένας επισκέπτης μπορεί να κοιμηθεί στο διπλό κρεβάτι κανονικού μεγέθους και ένας άλλος επισκέπτης μπορεί να κοιμηθεί σε έναν καναπέ που μετατρέπεται σε δύο μονά κρεβάτια ή σε ένα διπλό κρεβάτι.

Livadia Suite

€ 2.900 PP μονόκλινο - διπλό κρεβάτι πλήρους μεγέθους - ιδιωτικό μπάνιο

€ 2,300 PP - δίκλινο - διπλό κρεβάτι με δυνατότητα φιλοξενίας ενός ακόμη επισκέπτη σε καναπέ-κρεβάτι - οι επισκέπτες θα μοιράζονται το μπάνιο.

Melou Studio

€ 2,500 μονόκλινο - ένα queen bed και ιδιωτικό μπάνιο

Μάθετε περισσότερα για το Touchstone House

 

Αν θέλετε να κάνετε κράτηση και να επιλέξετε το δωμάτιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

Πώς θα φτάσετε στην Άνδρο:

Η Άνδρος απέχει 2 ώρες με το πλοίο από το λιμάνι της Ραφήνας στην Αθήνα.  Θα σας παρέχουμε βασικές πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων.

Πληρωμή/Ακύρωση:

Απαιτείται πλήρης πληρωμή κατά την εγγραφή, η οποία καταβάλλεται μέσω τραπεζικού εμβάσματος. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής χρημάτων ή ακύρωσης.

Σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος να πάρει τη θέση σας, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετηθεί ο αντικαταστάτης επισκέπτης.

Καιρός:

Σε περίπτωση που παρουσιαστούν κακές καιρικές συνθήκες ή απρόβλεπτες περιστάσεις, το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

*Συνιστάται ταξιδιωτική ασφάλεια για όλους τους επισκέπτες.