57ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

57ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου
25 Αυγούστου 2024

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

57ος ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΙΩΑΝΝΟΥ Β. ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ 2024

ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ORCi, ORC CLUB, ORC DH και Ιστιοφόρα Superyachts

29 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 2024

 

57ος Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου: Μια Γιορτή της Θάλασσας

Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, με υπερηφάνεια παρουσιάζουν τον 57ο Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου – Ιωάννου Β. Γουλανδρή 2024, ένα από τα κορυφαία γεγονότα στον κόσμο της ιστιοπλοΐας, που θα λάβει χώρα από τις 29 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2024.

Αυτός ο ιστορικός αγώνας, που μετρά περισσότερα από 50 χρόνια παράδοσης, προσελκύει τα πιο εντυπωσιακά και γρήγορα ιστιοπλοϊκά σκάφη από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις της θάλασσας να απολαύσουν την αδρεναλίνη και το θέαμα των ιστιοπλοϊκών αναμετρήσεων.

 

 

Κατηγορίες Σκαφών και Διαδρομές

Στον αγώνα συμμετέχουν σκάφη καταμετρημένα κατά ORCi, ORC CLUB, ORC Double Handed και εντυπωσιακά Superyachts, ενώ η διοργάνωση περιλαμβάνει τέσσερα ανεξάρτητα βαθμολογικά μέρη:

  1. Κλασσική διαδρομή: Εκκίνηση από τη Βουλιαγμένη, με τερματισμό στη Χώρα της Άνδρου, διανύοντας 72 ναυτικά μίλια.
  2. Διαδρομή Οίνωψ: Εκκίνηση από τη Χίο, με ίδιο τερματισμό στη Χώρα της Άνδρου.
  3. Τοπικός αγώνας EUROBANK PRIVATE BANK CUP: Μια θεαματική παράκτια ιστιοδρομία στην Άνδρο.
  4. Παράκτια ιστιοδρομία Σπύρος Μ. Πολέμης: Διαδρομή από τη Χώρα Άνδρου έως το Δύσβατο.

Αυτός ο διαγωνισμός προσφέρει μια συναρπαστική ποικιλία διαδρομών και συνθηκών, από την κλασσική θαλάσσια αναμέτρηση μέχρι τις παράκτιες ιστιοδρομίες.

 

 

Προετοιμασίες και Συμμετοχές

Τα σκάφη που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να καταθέσουν τα απαιτούμενα έγγραφα και τα πιστοποιητικά τους έως τις 26 Αυγούστου 2024, επιβεβαιώνοντας την εγγραφή τους και την προετοιμασία για αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα. Οι κυβερνήτες και τα πληρώματα θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για όλες τις προκλήσεις, από τις στρατηγικές ιστιοπλοΐας έως τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν.

 

 

Χορηγίες και Βραβεύσεις

Ο αγώνας υποστηρίζεται από τη Eurobank Private Bank, με την απονομή των επάθλων να πραγματοποιείται στις 31 Αυγούστου στην Άνδρο, και το μεγάλο φινάλε με τη βραδιά απονομών και το cocktail party στις 2 Σεπτεμβρίου στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, κλείνοντας τον αγώνα με μια γιορτή γεμάτη λάμψη και χαρά.

Αυτός ο αγώνας υπόσχεται να παραμείνει αξέχαστος για όλους τους συμμετέχοντες, συνεχίζοντας την παράδοση της υψηλής ανταγωνιστικότητας και του δυναμισμού που χαρακτηρίζουν τους αγώνες στην όμορφη Άνδρο.

 

Πρόγραμμα:

  • Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 - Offshore Races (Βουλιαγμένη προς Άνδρο, Χίος προς Άνδρο)
  • Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 - Τοπική κούρσα Άνδρου και τελετή απονομής βραβείων
  • Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2024 - Παράκτια Ιστιοδρομία Χώρα Άνδρου - Δύσβατο ή Χώρα Άνδρου - Σούνιο